3 TOP RECEPTY TOHOTO LÉTA! Zpestřete si krásné dny skvělým jídlem.

3 TOP RECEPTY TOHOTO LÉTA! Zpestřete si krásné dny skvělým jídlem.

Léto nabádá k tomu, zpestřit jídelníček něčím zdravým, osvěžujícím a zároveň originálním, hravým a plným vitamínů. Zkoušíte rádi nové věci? Tady jsou recepty, které jsme pro vás připravili společně s imnam.cz. Pusťte se do přípravy!
Nezapomeňte přidat dostatek chilli přesně podle vašeho gusta.
Přejeme dobrou chuť.

 

ČERSTVÝ MAROCKÝ SALÁT

Jíst zdravě vůbec nemusí být nuda. Právě naopak. Přibývají obchody, ve kterých je k dostání stále širší škála potravin, jimiž můžete obohatit svůj jídelníček. Udělejte si čas a zjistěte, co nového přibylo na trhu. Na dnešní marocký salát nepotřebujete žádné exotické ingredience, všechny dostanete v každém supermarketu. Kouzlo tkví v jejich neobvyklé kombinaci.

Ingredience:

2 pomeranče
3 červené pomeranče
2 hrsti rukoly
1 avokádo
olivový olej
vinný bílý ocet
med
sůl
pepř

Postup přípravy:

Oloupejte pomeranče a rozdělte je na jednotlivé stroužky. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte z něj pecku, zbavte ho slupky a nakrájejte.
Červnou cibuli nakrájejte na kousky.
Připravte si zálivku. Smíchejte lžíci medu se dvěma lžičkami soli, lžící octa a lžičkou pepře.
Promíchejte s rukolou, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

ZDROJ: https://imnam.cz/salaty-plne-vitaminu-cerstvy-marocky-salat/

 

HOŘKÁ OKURKA PLNĚNÁ VEPŘOVÝM MASEM VAŘENÝM V PÁŘE

Hořká okurka, která se vyznačuje štiplavou hořkou chutí, se z arabštiny dá přeložit jako “smrt rostin”. Je to proto, že ve svém okolí hubí všechny rostliny. Vy se ale nemusíte bát, její plody vám neublíží, naopak – jejich nahořklou chuť si zamilují zejména příznivci piva.

Ingredience:

– 320 g hořké okurky
– 200 g vepřové krkovice
– 10 g zázvoru
– 10 g česneku
– 20 g jarní cibulky
– 15 g koriandru
– 25 ml sojové omáčky
– kustovnice čínská (goji) na ozdobu
– sůl
– cukr krupice

Na sladko kyselou omáčku:

– 50 ml sojové omáčky
– 50 g cukru krupice
– 50 ml rýžového octa
– 5 g solamylu
– 2 g bílého sezamu

Postup:

Hořkou okurku nakrájejte na silnější špalíčky, vykrojte bílý střed se
semínky.
Blanšírujte ve vodě s cukrem a solí, abyste stáhli hořkost a zachlaďte.
Připravte si masovou směs z mleté krkovice a na jemno nakrájeného zázvoru, česneku, jarní cibulky a
koriandru, dochuťte sojovou omáčkou a špetkou cukru.
Naplňte zpařené okurky vepřovou fáší a ozdobte kustovnicí. Dejte do páry na cca 5 minut, než se uvaří maso.
Mezitím si připravte omáčku, přiveďte k varu rýžový ocet, sójovou omáčku a cukr, zahusťte solamylem a 1 minutu provařte. Na talíř nalijte omáčku, posypte praženým bílým sezamem a na omáčku vyskládejte
napařené plněné hořké okurky.

Koukněte i na celý video recept přípravy pokrmu zde: https://imnam.cz/videorecept-horka-okurka-plnena-veprovym-masem-varenym-v-pare/

 

Reuben sendvič: NEJOBLÍBENĚJŠÍ SENDVIČ NA SVĚTĚ!

Není jisté, kdy poprvé spatřil světlo světa Reuben sendvič. Zaručení tvůrci postupu přípravy tohoto neodolatelného sendviče se přou o své prvenství. Kdo jako první nakombinoval hovězí se zelím a majonézou, se asi nedozvíme. Tuto americkou klasiku vám rozhodně doporučujeme vyzkoušet.

Ingredience:

200 g kvalitní hovězí šunky

100 g plátkového sýru

150 g kysaného zelí

toastový chléb

8 lžic majonézy

2 lžíce zakysané smetany

1 šalotka

3 nakládané okurky

citronová šťáva

worchestrová omáčka

chilli omáčka

sůl

pepř

 

Postup:

Majonézu smíchejte s worchestrovou omáčkou, chilli, přidejte do ní nakládané okurky a šalotku najemno, zakysanou smetanu a dochuťte.
Toastový chléb opečte, stejně tak hovězí šunku.
Na toast navrstvěte šunku, majonézu, zelí. Přiklopte druhým toastem a sendvič spojte párátkem.

Dobrou chuť! A rozhodně se zastavte i 7. září na Chillibraní, kde budete moci ochutnat spoustu výborných jídel, pití, delikates a to vše s chutí pálivého i bez! Chybět nebudou ani profi cooking show s nejlepšími českými kuchaři. Těšíme se na vás.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude nikde zveřejněna. Požadované pole jsou označeny *

Chillibrani.cz © 2014-2019, Všechna práva vyhrazena | Podmínky užití

Výměna zpětných odkazů

Web používá soubory Cookies