AKREDITACE

Pokud byste rádi zavítali na naši akci, v ideálním případě se akreditujte právě nyní. Stačí k tomu zaslat kontaktní údaje naší tiskové mluvčí. Přibližná doba trvání soutěže bez intra a outra jsou dvě hodiny, program jede celý den. Pokud není ve vašich možnostech dostavit se, ale rádi byste informovali veřejnost, je zde možnost obdržet oficiální tiskovou zprávu i s výsledky (fotografie poskytneme na vyžádání) vydanou ihned po skončení akce. V případě potřeby nebo pro získání jakýchkoliv informací o festivalu napište na již zmíněný email.

NĚKOLIK KLÍČOVÝCH BODŮ O AKCI
  • 50 soutěžících z ČR i SR
  • soutěží se v pojídání pálivých pokrmů – omáček a čerstvých chilli
  • kdo nemůže dále, vypadává, tedy systém „last man standing“
  • první a doposud jediný chilli festival v ČR, SR i přilehlých státech
    největší festival v Evropě co do počtu návštěvníků v jeden den
  • sraz pěstitelů i konzumentů chilli
  • program pro dospělé i děti
  • tematicky zaměřené stánky
  • workshopy
  • degustační soutěž pro veřejnost o výrobek roku
  • hotfood cooking show
  • hodnotitelská soutěž pro veřejnost
  • ochutnávky
  • afterparty s DJ’s
  • více informací na straně O FESTIVALU
ZÁKLADNÍ INFORMACE

Chillibraní je největší hotfood festival v České Republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.

Pořadateli je spolek vášnivých pěstitelů, amatérských kuchařů a nadšených konzumentů chilli a ne profesionální agentura pořádající festival za účelem zisku. Jejich cílem je ukázat veřejnosti, že úroveň chilli je hlavně o chuti a jejich pálivost nekončí u konvenčních supermarketových paprik. Také se snaží rozbořit mýty, kterých je kolem chilli více než dost.

Poslední ročník Chillibraní se konal v sobotu 3. září 2016 od 11 hodin v areálu brněnského koupaliště Riviéra. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou. Kromě toho se konala spousta kuchařských show a návštěvníci si užili nabitý program a občerstvili se u spousty rozmanitých stánků.

Zajímavý program obsahoval hlavně kuchařské show, ale také povídání nebo soutěže v režii partnerů festivalu. Návštěvníci tak mohli ochutnat například hmyz v kuchařské show Petra Ocknechta, indické dobroty od Teji Riara nebo netradiční dezerty z dílny Přemka Forejta a Jany Bilíkové. Večer pak zakončil koncert Xaviera Baumaxy a ohnivá a světelná show v podání Spinning Princip.

Chillibrani.cz © 2017, all rights reserved | Podmínky užití