
NĚKOLIK KLÍČOVÝCH BODŮ O AKCI
- 10 soutěžících z ČR i SR
- soutěží se v pojídání pálivých pokrmů – omáček a čerstvých chilli
- kdo nemůže dále, vypadává, tedy systém “last man standing”
- první chilli festival v ČR, SR i přilehlých státech
- sraz pěstitelů i konzumentů chilli
- tematicky zaměřené stánky
- ochutnávky
- více informací na straně O FESTIVALU
ZÁKLADNÍ INFORMACE
Chillibraní je největší hotfood festival v České Republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.
Pořadateli je spolek vášnivých pěstitelů, amatérských kuchařů a nadšených konzumentů chilli a ne profesionální agentura pořádající festival za účelem zisku. Jejich cílem je ukázat veřejnosti, že úroveň chilli je hlavně o chuti a jejich pálivost nekončí u konvenčních supermarketových paprik. Také se snaží rozbořit mýty, kterých je kolem chilli více než dost.
Poslední ročník Chillibraní se konal v sobotu 7. září 2019 od 11 hodin v areálu brněnského koupaliště Riviéra. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou. Kromě toho se konala spousta kuchařských show a návštěvníci si užili nabitý program a občerstvili se u spousty rozmanitých stánků.
Zajímavý program obsahoval hlavně kuchařské show, ale také povídání nebo soutěže v režii partnerů festivalu. Návštěvníci tak mohli ochutnat například hmyz v kuchařské show, indické dobroty od Teji Riara nebo tradiční pokrmy šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka. Večer pak zakončil koncert brněnské kapely Morčata na útěku a ohnivá a světelná show v podání Spinning Princip.
Tiskové zprávy ke stažení
Press kit ke stažení
ARCHIV TISKOVÝCH ZPRÁV
Tiskové zprávy Chillibraní 2019
Tiskové zprávy Chillibraní 2016
Tiskové zprávy Chillibraní 2015