
NĚKOLIK KLÍČOVÝCH BODŮ O AKCI
- 12 soutěžících z ČR i SR
- soutěží se v pojídání pálivých pokrmů – omáček a čerstvých chilli
- kdo nemůže dále, vypadává, tedy systém “last man standing”
- první chilli festival v ČR, SR i přilehlých státech
- sraz pěstitelů i konzumentů chilli
- tematicky zaměřené stánky
- ochutnávky
- více informací na straně O FESTIVALU
ZÁKLADNÍ INFORMACE
Chillibraní je největší hotfood festival v České Republice a na Slovensku a současně i největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků láká do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i široká nabídka hotfood kuchyně, několik výrobců omáček, prodejců koření, pěstitelského vybavení a dalšího, co do chilli světa patří.
Pořadateli je spolek vášnivých pěstitelů, amatérských kuchařů a nadšených konzumentů chilli a ne profesionální agentura pořádající festival za účelem zisku. Jejich cílem je ukázat veřejnosti, že úroveň chilli je hlavně o chuti a jejich pálivost nekončí u konvenčních supermarketových paprik. Také se snaží rozbořit mýty, kterých je kolem chilli více než dost.
Poslední ročník Chillibraní se konal v sobotu 5. září 2020 od 11 hodin v areálu Björnsonových sadů v Brně. Jeho nedílnou součástí bylo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého Chilližrout, který přinesl opět napínavou podívanou.
Tiskové zprávy ke stažení
Press kit ke stažení
ARCHIV TISKOVÝCH ZPRÁV
Tiskové zprávy Chillibraní 2019
Tiskové zprávy Chillibraní 2016
Tiskové zprávy Chillibraní 2015