CHILLIBRANÍ 2021 bude v sobotu 4. září

[:cs]Ani letos chilli milovníky bez jejich svátku nenecháme!
Vývoj koronavirové situace v dobách, kdy se začínalo s přípravami akce nám moc nepřál. To, že Chillibraní bude, bylo jasné. Váhali jsme jen o tom, v jakém formátu 9. ročník proběhne. Nakonec jsme rozhodli, že koncept akce zůstane stejný jako loni – malý, milý a pohodový.
Sejdeme se první zářijovou sobotu v Björnsonovu sadu u Piknik boxu. (Akce proběhne za každého počasí).
Tohle fajnové místo blízko centra Brna bude plné pálivých papriček, stánků s jídlem, pitím a i letos budou CHILLIŽROUTI bojovat o titul Mistra ČR a SR v pojídání pálivého.
Zatím stále pevně věříme, že desátý ročník rozjedem tak, jako tomu bylo zvykem dříve. Držte nám palce!


Pohodička, papričky, řemeslná piva, pálivé i nepálivé delikatesy

Akce bude probíhat v pohodovém duchu. Areál Björnsonova sadu je volně přístupný, takže od 11.00 budou moci návštěvníci ochutnávat dobroty ze stánků, nakoupit si chilli omáčky, papričky i věci potřebné k pěstování. V každém stánku bude dostupné minimálně jedno pálivé i nepálivé jídlo. Chybět nebudou různá piva z malých řemeslných pivovarů.
Místo konání Chillibraní je plné zeleně, ideální na piknik.

 

Doprovodný program

V průběhu dne proběhne soutěž v pojídání pálivého burgeru od našeho partnera U Dřeváka Beer&Grill, dále pivní soutěž s partnerským pivovarem. Ochutnávat a hodnotit se budou omáčky, chutney a podobné chilli mňamky, z nichž jedna získá ocenění Výrobek roku.

 

Hlavní částí programu bude v 18:00 CHILLIŽROUT 2021 a po skončení celé akce se všichni sejdeme na afterparty v restauraci U Dřeváka Beer&Grill (Dřevařská 22).

Chilližrouti

Soutěž CHILLIŽROUT – Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého je každý rok zlatým hřebem celé akce a hlavně šou, která baví účastníky i diváky. Chilližrouti letos budou konzumovat chilli omáčky i čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality od pálivostí kolem 10 tisíc SHU, až po vzorky obsahujících SHU v miliónových číslech. Proběhne kolem deseti soutěžních kol, kdy se s každým zvyšuje obsah kapsaicinu v přichystaném vzorku. Soutěží muži i ženy. K zapojení do soutěže je nutná registrace na webu. Deset soutěžících se vybírá předem, dva na místě.

 

Pár informací ohledně Covid:

Nic nepřikazujeme, ani nezakazujeme, přesto bychom byli rádi, aby všichni dodržovali platná nařízení. Na každém stánku bude zajištěna desinfekce. Prosím, buďte ohleduplní k ostatním návštěvníkům.

Festival se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Mgr. Jana Grolicha.

 

Pomáháme

10% ze sobotní tržby našich partnerských restaurací půjde na podporu nemocného Kubíka Melouna s cystickou fibrózou.[:]