Akce, kterou by si neměl nechat ujít nikdo, kdo doslova hoří láskou k chilli!
Je tady jedinečný gastronomický festival plný dobrého jídla, pití a zábavy.
8. ROČNÍK se uskuteční v sobotu 5. září 2020 v Brně v Björnsonových sadech – Piknikbox

PROGRAM
Přijďte poklábosit s ostatními Chilližrouty o pěstování, úpravě i konzumaci chilli. K tomu pohodová muzika, příjemné prostředí Björnsonových sadů, stánky s pálivým i nepálivým občerstvením a vychlazená piva z řemeslných pivovarů. Jako zlatý hřeb programu soutěž pojídání pálivého – MiniChilližrout.

JÍDLO A PITÍ
Máte rádi, když chuť chilli příjemně šimrá na jazyku? Jestli ano, na MiniChillibraní se vám bude líbit. U každého stánku můžete ochutnat jinou chilli dobrotu. Od omáček, drinků až po burgery a další speciality. A to i v případě, že pálivému neholdujete. Každý stánek s občerstvením nabídne alespoň jednu dobrotu, která nepálí.
Na své si přijdou i milovníci piva! Letos nabídnou své nejlepší kousky sládci z řemeslných pivovarů.

- Vůbec netušíme, do čeho jdeme
- Akce pro kamarády a známé
- Očekáváme účast kolem 80 lidí
- Přišlo 400 návštěvníků
- Objevil se dokonce i někdo z tisku – wooow!
- Množství záchranářů: 5
- Jdeme dobrou cestou!

- 35 soutěžících
- Návštěvnost překročila 2500
- Areál LS Brno je nám už malý
- Stále se máme co učit
- Natáčet přišla ČT a TV Prima
- Počet návštěvníků co vyhledali lékařskou pomoc: 1 (chtěl si vyzkoušet na vlastní riziko jestli ten extrakt, co měli ve finálovém kole, opravdu pálí)

- Akce se přesouvá na Riviéru
- Přibylo stánků nejen s občerstvením
- Nová soutěž o Výrobek roku
- Podpořili jsme Masarykův onkologický ústav
- Jsme ve večerních zprávách!
- Počet návštěvníků co vyhledali lékařskou pomoc: 3 (dva z nich byli borci z ochranky)

- Zavádíme dvě stage
- Počet položek na programu: 19
- První kuchař s Michelinskou hvězdou
- Frčely cooking shows: Oldřich Sahajdák, Petr Oknecht, Tejinder Riard, Jan Pavlas
- První přednášející ze zahraničí. Angličan Jason Nickels
- Přijela korejská národní televize
- Množství spokojených návštěvníků: 5 050
- Množství zkonzumovaného chilli: přes 200 kg
- Počet návštěvníků co vyhledali lékařskou pomoc: 0!
- Darovali jsme 17 000 ze vstupného organizaci Dejme dětem šanci, o.p.s.

- Oslavili jsme 5. narozeniny
- Návštěvnost byla rekordní
- Finále Chilližrouta zpestřila žádost o ruku
- Petr Holešinský obhájil loňské vítězství a jeho Kačenka řekla ANO
- Poprvé se návštěvníci mohli koupat v bazénech
- Pivo z malých pivovarů teklo proudem
- Program završil koncert Xaviera Baumaxy
- Dejme dětem šanci jsme darovali přes 40 000 Kč

- Akce měla návštěvnost přes 6 000 lidí
- Nechyběla kuchařská show, soutěže, přednášky a pestrá nabídka jídel
- Chillibraní obohatil Apetit piknik
- Již potřetí zvítězil chilližrout Petr Holešínský a slíbil, že do příště dá šanci ostatním

Akce se nekonala z důvodu vážné nemoci hlavního organizátora.

- Sešli se pěstitelé i konzumenti chilli z celé české republiky a zahraničí.
- Program plnily kulinářské show, workshopy a ochutnávky.
- Mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivých pokrmů – Chilližrout vyhrál Roman Lepík.
- Živá muzika v podání Morčat na útěku rozehřála publikum stejně jako všudypřítomné chilli.
- Spousta stánků s rozmanitým pálivým i nepálivým občerstvením nabídlo chutné delikatesy všeho druhu.
- Řemeslná piva z osmi minipivovarů tekla proudem.
- I přes propršené počasí dorazilo na akci přes 3 500 chilli milovníků.
Jak to vlastně vzniklo?
Z papriky, v roce 2012. Přesně tak. Nebýt našeho milovaného chilli, nikdy by nebylo tohoto festivalu. A pochopitelně několika kamarádů, kteří do toho celého vložili kus svého srdce, spoustu času, nevídaných starostí, ale nazpět získávají radost z dobrého pocitu druhých. Vás – návštěvníků, chilližroutů..
Co se tam děje?
Program je nabitý a dělaný tak, aby si každý našel něco. Nechybí cooking shows, edukační zábavné bloky ani hudební zážitky. Vrcholem programu je samozřejmě soutěž Chilližrout.
Kde se to koná?
Přece v Brně, kde se narodila většina organizátorů Chillibraní. Dobře se zde pěstují papričky, je zde hodně sluníčka a celkově jde o úrodnou část Moravy. Areál hřiště Anthropos – Na Střeláku navíc poskytuje příjemné prostory plné zeleně i klidných míst.
A proč to tady je?
Svět chilli je krásný, rozmanitý, voňavý, zajímavý a hlavně nesmírně chutný. My mu v podstatě propadli a protože v naší matičce zemi ani blízkém okolí nebyla akce, která by se snažila to alespoň trochu ukázat, rozhodli jsme se být v jednom odpoledni průvodcem.
Pro koho to je?
Bez nadsázky řečeno pro všechny. Malé, dospívající, dospělé, babičky, dědečky, … Podívejte se do fotogalerie, taky jsme se divili. 🙂
Jaká je tam atmosféra?
Kopec napětí, srandy, něco poučného, zajímavého, všude lidi jen tak odpočívají na trávě, na piknikových dekách, jídlo, pití co hrdlo ráčí, slušní lidé… Prostě pohoda.